Mysteriet med den lilla, lilla tassen...

Det var en gång en liten, liten tass...
...som efter ett tag fick en liten, liten tass-kompis...

...som visade sig höra till en liten, liten trött valp!Lägesrapport

Jag vet att sidan tar fruktansvärt lång tid att ladda med alla dessa stora bildfiler, så fort jag hittar ett bra bildredigeringsprogram ska jag börja förminska dom innan jag lägger upp dom här. Tills dess får ni stå ut med att vänta på att sidan ska ladda, kan ju alltid passa på att ta en kopp kaffe, göra några armhävningar eller kolla vad det blir för väder imorgon!Nu var det ett tag sen jag bloggade, börjar falla tillbaka i min (o)vana att tycka det är jobbigt, aldrig ta mig tid till det. Nå, här kommer en liten lägesrapport!

På väg till Övertorneå stannade vi alltså i Kalix, först hälsade vi på Danne, Karro, Bezzy och Indra. Det blev mycket bus och Guldus fick finslipa sin krokodil-stil (förstår inte hur vuxna hundar orkar vara snäll med honom, valptänderna är hemska!).


   
   
Bezzy visste precis hur man skulle leka med valpar, vilket resulterade i en väldigt stolt och manlig guldusklimp.


   
Till att börja med var Indra mer intresserad av fikat vi dukade fram än det lilla busiga luddmonstret, men sen tog hon sig ändå tid att umgås lite med honom.

     
Efter detta blev Guldus väldigt intresserad - eller fascinerad - av Indra, och bestämde sig för att förfölja henne. Hon fortsatte hålla koll på fikabordet, och verkade lagomt road av sin förföljare...


 
Vi var ute ett tag på deras stora, mysiga gräsmatta. Guldus fick hälsa på Sigge (kaninen) som för tillfället har en hel hunggård för sig själv. När vi kom in igen tog hundarna en powernap, vilket var bra eftersom att dagens äventyr inte var över för oss än, vi skulle ju hälsa på Guldus pappa!När vi hälsade på Maria med hundar, bla Guldus pappa Ztorm, fotade jag massor av bilder. Men inte en enda av dom blev helt skarp, tack vare allt spring och bus. Nå, det är så det kan vara, lägger upp några ändå (dom som är minst suddiga och luddiga).


   
Den andra, större, valpen på bilderna heter Zaga och är ca 2 månader äldre än Guldus. Lillklimpen hittade en härlig leksak som han norpade åt sig...


Undrar vad dom kollar på? Måste vara något väldigt intressant i alla fall...

 
Snygga pappa Ztorm!Efter all hundsamvaro packade vi in en trött klimp i bilen och for till övertorneå. Hade en riktigt härlig helg där!

   
Guldus bäddar...


Ha det gött!

Dags att fara norrut...

Hade tråkigt här om dagen, så jag letade fram min gamla, fina blyertspenna (jag var övertygad om att den hade försvunnit i någon av alla flyttningar senaste året, men icke). Var många år sedan jag tog mig tid att skissa sist.Givetvis är det ett foto jag titta på, eftersom att klimpen sällan är stilla länge nog för att ens fastna på ens ett sånt... Proportionerna på bilden ni ser blev dock lite knepiga, då vi inte har någon skanner. Gissa hur svårt det var att alls fota bilden, utan att få kamerans skugga över lilla hunden...


Titta förresten vad som hänt med lillens älskade fläta, som han fick med sig när vi hämtade honom...Vi kunde att låta bli att köpa honom ett repknut när vi såg detta, speciellt inte efter att han fått låna en sådan när vi hälsade på Bittan. Han älskar den! Ska lägga upp bild på när han leker med den sen, det är lycka det ;)


Nå dags att gå och packa, i eftermiddag bär det av mot Övertorneå, via Kalix. Ska kika på Danne och Karros nyköpta hus, och nog hälsa på Guldus pappa Ztorm (Brudholmens the Windwaker). Blir trevligt! Är ju förresten alltid bra att träffa colliefolk, jag har en aldrig sinande ström av frågor... Stannar i övertorneå över helgen i alla fall, skönt för lillklimpen att ha en gräsmatta att busa på.Ha det bra, och njut av dagen!


Livsnjutaren nr 1

Totalt förvirrad...

   Nog visste jag att det skulle bli mycket att tänka på när man skaffat hund, men då trodde jag att det jobbiga skulle ha direkt koppling till valpen. Så fel man kan ha... Känns just nu som om jag kommit till en främmande planet, och måste lära mig allt om ett nytt språk och en ny kultur. Syftar jag på uppfostran av valpen? Nej inte alls, det handlar om pappersarbete, medlemskap, regler och dylikt...

   Det finns alldeles för många hundklubbar av alla de olika slag för att det ska vara bra. Först finns SKK (svenska kennelklubben), som verkar vara bra att vara medlem i om man ska ställa ut hunden? Då blir man medlem i den länsklubb där man bor. Men då finns det något som heter lokalklubb, och där kostar helt plötsligt medlemskapet?!
Sen finns Brukshundklubben, den vi bestämt att vi ska börja med. Och mer eller mindre kopplad till den (verkar det i alla fall som?), så har vi Collieklubben. Är man medlem i Brukshundklubben, tror jag att medlemskapet i Collieklubben blir billigare. Och om man är medlem i Collieklubben, verkar medlemskap i Brukshundklubben bli billigare. Men det verkar bli olika priser, beroende på vilken man är medlem i först? Och kan man ens vara med i Collieklubben, utan att vara med i Brukshundklubben?! Och som om det inte räckte där, så finns ju Sveriges Hundungdom... Och säkert tusen klubbar till! 
   Titta på logiken; vanligt medlemskap i brukshundklubben kostar 390kr. Är man redan medlem där, så kostar medlemskap i collieklubben 180kr. Men om man blir så kallad A-medlem i Collieklubben så kostar det 415kr, och då blir man medlem i SCK och SBK (som jag helt enkelt förutsätter är förkortningar för Svenska Collieklubben och Svenska Brukshundklubben). Är det då någon skillnad på 390kr+180kr och att vara A-medlem för 415kr, om man bortser från priset?!
   Som kuriosa kan nämnas att SCK är en rasklubb som tack vare att Collie räknas som brukshund, hör till SBK, som i sin tur är en specialklubb i SKK... Tänk om det kunde vara så enkelt att man bara kunde gå med i SKK, och sen automatiskt bli medlem i de klubbar som passade ens hund!
   Jag ska kolla vidare, fråga runt bland Colliefolket jag känner här och så. Så kanske det blir rätt till slut...

RSS 2.0