Nemi


Grönsak ute, grönsak inne...

...grönsak i hjärta, choklad i sinne.




Men håll med om att det ser härligt ut?



Tro't eller ej

...men jag har fortfarande normallånga framtänder och öron. Trots att jag bara äter kaninmat. Det kan man ju vara glad för!

Till frukost idag har det blivit en banan, en halv blodgrape och bärmos. Bärmoset skulle ha blivit en härlig hälsodrink; glad i hågen tog jag fram hallon, jordgubbar och blåbär från frysen. Mixade, tyckte det blev lite torrt, och var tvungen att tillsätta... Eh... Detox=inte mjölk eller yoghurt. Var tvungen att tillsätta lite vatten. Som såklart frös, när det omgavs av frusna bär. Resultatet? Bärmos, riktigt gott och fruset sådant, som såg ut och smakade som sorbet. Alltså åt jag typ bärsorbet till frukost idag. Den du!
     Man måste försöka se möjligheterna när man ska leva såhär, vilket inte är helt enkelt, alltid nära till hands att tänka på allt man inte får äta. Och så måste man hitta alternativ, till exempel till onyttigheterna man brukar trycka i sig när man fredagsmyser framför TVn. Vi har varit kreativa (brukar man ju bli när det gäller att äta godsaker), i fredags blev det ugnsrostade kikärtor, smakade ungefär som chilinötter. I lördags mixade vi avocado och vitlök, och hade som dip till morotsstavar. Sånt låter kanske mer lockande än varmt broccolispad? Men det är faktiskt gott det också...

SItter förresten och kollar på bärbara datorer, är inne på att köpa en, men tycker att många drar iväg väl mycket i pris. Kan inte smälta att jag hittade en igårkväll som jag tyckte om. Och passande nog fanns den på OnOff till ett betydligt lägre pris än det skulle bli om man betällde den på internet, från något av alla skumma företag som finns. Men så försvann den. Det är ju inte klokt! Det var den första jag hittade, sen satt vi och kollade på andra i kanske en halvtimme, och sen när vi skulle kolla på den igen var den typ slut. Jag menar visst kan varor utgå ur sortiment, men klockan nio på kvällen!? Det är minst sagt upprörande. Inte för det är den enda datorn jag kan tänka mig, men för att det ska vara jag som väljer dator, och då vill jag ha alla möjligheter. Och den var ju faktiskt billig...
     Vore säkert bättre med en stationär, eftersom att jag inte är beredd att lägga mycket pengar i nuläget och samtidigt är kräsen, men det känns sjukt onödigt att ha flera stationära datorer hemma, dom tar ju sån plats. Nåni...

Nu kan jag inte sitta här och slöa, måste fixa lunch (tänker mig quinoasallad, men får se vad det blir för nyttigt idag). Hade tänkt hinna städa också, men tror inte det blir av, måste en sväng på stan innan jobbet.

Bye!

Toxic...

...ska bort; dags för Detox!

Så var det alltså dags igen, imorgon är det slut på det lätt(haha)samma julfrossandet. En hurtig syster och en stöttande pojkvän har fått mig att äntligen ta tag i eländet! Hade tänkt vänta ett tag till, men känns så passande att börja min tvåveckors plåga - ursäkta, frälsning - imorgon, då sis gjort bort sin första av tre veckor då. Mhm mycket riktigt, vi blir alltså klara samtidigt, om allt går enligt planerna. 
     Än så länge är jag i alla fall riktigt peppad, har laddat upp med hälsotidningar, recept och handlingslista till en storhandel ikväll. Får tänka lite dubbelt, jag ska köra en hård detox, Janne ska ta en mer träningsanpassad variant. Så jobbar med att hitta recept som man kan anpassa till båda... Hör gärna av er med tips!

Ska snart fara till stan, se om jag kan få tag på spirulina och/eller chlorella. Sen blir den bandhäng med födelsedagsfika hos Linnch. Det fikat känns ungefär som sista måltiden... Visst är det mycket imponerande att vi kan träffas alla fyra idag? Ett stort tack till alla våra schemaläggare! Mysigt att surra lite, och kanske komma någon vart också. Vill inte hoppas för mycket, men ett inplanerat rep med Headcase skulle ge en skön känsla när jag stiger upp och dricker mitt varma citronvatten imorgon.

Dags att kila, måste göra något åt kråkboet som bildats på mitt huvud, innan jag beger mig mot staden. Ska uppdatera mycket närmaste tiden, lägga upp bilder på nyttigheterna jag stoppar i mig och så tänkte jag.

Ha det gött!


Oh la la...

Det är en väldigt speciell fredag idag. Jag slutade tidigt (kl 12), och är ledig hela helgen. Faktiskt ändå tills på onsdag, kl 12. Det är mycket ovanligt. Och jag är mycket nöjd över detta. 

                                              freedom!
                               freedom
                freedom
Freedom




Annars då? Nytt år, nya utmaningar. Här följer, kortfattat, mina planer för dom närmaste månaderna:
* Detox - kan man föreställa sig en mer passande början, efter decembers frosseri?
* Flytta - minst en gång. Innan sista januari blir första, då flyttar jag till Janne. Men sen ska vi ju ha flyttat ut från hans lägenhet innan sista februari. Och sen får man se vad som händer... Så en hälsning till alla nära och kära: det är dags att damma av era bäddsoffor och extratäcken!
* Även en gammal epok som jag saknar ska dammas av - Headcase. Hallå tjejer, vad händer och fötter? Har vi ett band, eller var vi ett band?
* Ta minst ett steg mot ett framtida jobb - i alla fall försöka få ett litet humm om vad jag vill jobba med sen. Jag har ett jobb. Jag får en lön som räcker. Men det är inte vad jag vill jobba med resten av livet direkt (he-eh)...

Har jag glömt något viktigt? Jaja, såklart allt det där om att leva, utvecklas, ta vara på livet och blaha blaha... Och kanske ännu viktigare: ta bort julpyntet på alveriff-loggan!

Men det får bli en annan gång, gonatt folkar!





RSS 2.0