Nice

Sadar, sitter pa ett internetcafe nara Patricks foraldrar, ett riktigt bra sadant! Billigare an pa vart hostel, och sa finns horlurar, web cam och msn har. Alla fordelar alltsa!

Nu har jag gatt halva kursen, kan inte forsta hur fort tiden kan ga, eller hur fort man kan lara sig saker! Hade ett test igar, jag fick 40 poang av 40 mojliga, det du! Var extra roligt med tanke pa att vi ar 14 i gruppen, och 5 stycken hade mindre an 20 poang. Sen var det manga som hade 20-30, sa man fick ju glansa lite... Och inte blev det samre av att alla, jag menar verkligen alla, utom jag var riktigt bakis idag. Shit hur dom sag ut, och gnallde! Men alla lyckades i alla fall vara pa skolan hela dagen, ar ju alltid nagat. 
     Jaa mamma och pappa, jag ser era a, a & o (som dom ska se ut), kan bara inte skriva dom sjalv. Forsoker komma pa hur man gor, men.... Irriterande. Na, spelar inte sa stor roll for mig egentligen, det kommer automatiskt nar man skriver, men det ar ju inte som att jag orkar lasa igenom det jag skrivit sen, sa jag tycker lite synd om er andra!

Nu ska jag kila, ser fram emot en lugn kvall med film, te, inget plugg... Skont helt enkelt, ska njuta av att det ar helg!
Trevlig helg!! Kramar

Hello people

Sitter och laser om drinkutrustning, Vince kan fixa bra utrustning till oss, till ett bra pris. Och som man da ar, vill man ju forst kolla upp sa att det verkligen handlar om ett bra pris. Verkar faktiskt vara det. Da galler det bara att bestamma sig for vad man vill ha. Det spontana tanken var att jag verkligen maste ha allt, men... Jag tror jag ska sansa mig. Barsked? Dom ar ju fina, och jattebra att ha, mm. Fragan ar ju nar jag ska anvanda den hemma. Och sa vore det kul att kopa flairbottles, men vi har inte ens borjat med flairing, alltsa typ tricks, vet ju inte om jag kommer att tycka om det! (ska "bestalla" senast imorgon, far inte prova flairing forran pa tisdag). Dom kostar trots allt £12 styck. Inte latt det har, inte latt...
     Annars da? Kul med manga kommentarer, blir sa glad (och ibland nastan lite tarogd) av att hora hemifran! Och linnchy du behover inte vara orolig, just nu finns ingen overhangande risk att jag stannar har. Det kanns inte som hemma. Valdigt kul och harligt att vara har, men... Nej, kanns inte "hemma". Jag trodde inte att jag skulle saga det, men saknar faktiskt Lulea lite. Blev overlycklig nar jag var i Camden i sondags (jag och Eileen var pa Camden market), och sag kanalen dar. Vatten! (om an smutsigt sadant) Och det ar lite trottsamt att inte vaga ga ut ensam pa kvallar, alltid halla ett stadigt tag om vaskan, som man ju inte kan ha bakom sig. Alltid fundera pa om man verkligen behover ha med sig kameran, mobilen, pengar och sant, eller om det bara ar att utsatta sina saker for onodiga risker. Men tro nu inte att jag vantrivs har, det ar ju en underbar stad! Och har finns stora, vackra trad. Det finns i sodra Sverige ocksa. Jag tycker att Lulea skulle kunna bli lite battre pa just den punkten?
     Klockan tickar, maste plugga, har prov imorgon. Eller, man ska val saga "delprov", ar for att han ska se om nagon halkar efter eller sa. Hade ett i mandags, fick 38.5 poang av 41, sa det gick ju bra. Kanns lite tatt inpa att ha ett tre dagar senare, men det ar bara att bita ihop och plugga recept. Har typ gatt igenom alla drinkar nu, sa imorgon borjar vi med teori. Blir spannande, fredag ar till exempel helgad till Whiskey. Ska lara oss typ historia, framstallning, kanda marken och allt sadant. Nice, nice. 
     Far till Patricks foraldrar imorgon efter skolan, sover dar nagra natter. Folket ska ut imorgon kvall och kommer tycka jag ar jattetrakig som inte foljer, men arligt talat; jag ar typ valdigt forkyld och har skola pa fredag. Supa skallen av mig? Tack, men nej tack. Forstar fortfarande inte grejen med att supa mitt i veckan... Eller att alls supa sig redlost berusad, speciellt inte i en stad som den har, med folk man inte kanner. Nani...

Ni som mailat, forlat om jag inte hinner svara! Har bara 40 minuter vid datorn (om jag inte lagger i £1 till, men sa lange kan jag inte sitta har, maste ju plugga), sa det ar ingen diss, bara tidsbrist.

Ha det bra allihopa! Kramar

Sjuk

Gaah, sa trott man kan vara... Har lyckats dra pa mig en riktig forkylning, inte bara en sadan dar liten diskret, utan en bamse. Gick hem efter genomgongen imorse, Vince (lararen) tyckte att det lat bra, det viktigaste att man ar med i borjan av dan da man alltid lar sig massa nya saker. Resten av dan ar traning, och det har gatt ratt bra for mig, sa han var inte orolig for att jag missade ett sant pass. Och som det behovdes! For hem hit, at lite lunch, och somnade. Sovit drygt tre timmar, kanns lite battre nu. Ska ata middag, plugga, och sen forsoka sova igen. Men det ar alltid svarare nar dom andra ar hemma, vi ar ju faktiskt ett antal som delar rum... Det ar da inte konstigt att man blivit sjuk, dela ett litet rum med massa sjuka personer, inte helt naringsriktig kost, somnbrist... Ja ni ser ju. Naval, ska vara frisk snart igen, ska ata mangder med frukt och gront!
     Annars da? I lordags var vi i Notting Hill, namnare bestamt pa Portobello Market. Ofattbart mycket folk dar, och sa var vi en stor grupp med massa viljor. Tja, var sager man, trevligt att ha sett alla sota hus, men blev inte kvar sa valdans lange. Efter det for jag till Patricks foraldrar igen, sov till sondag. Dom ar sa rara! Och valdigt skont att ha ett eget rum, lite privatliv och luft typ. Resten av gruppen tyckte att jag hade missat varldens roligaste klassfest i lordags, men det komiska ar att jag hittills inte fatt hora nagot med kvallen som later riktigt roligt. Nar man fragar vad dom gjorde, sa har alla mest minnesluckor, eller kommer ihag jobbiga/trakiga grejer. Och alla ar fortfarande trotta, hade inte gjort nagot alls igar for att dom var sa bakis. Vad ar det har for bartender, som pratar sa har om att festa? Kanske ar for att det inte ar mitt eget partyfolk har, eller for att det helt enkelt blir for mycket av det goda. Ser fram emot att komma hem till Lulea sen och visa hur en cocktail ska smaka, inte hur dom brukar smaka pa krogen hemma. Har forstatt nu hur manga daliga bartenders vi faktiskt har!
     Vill ni vta nagot ganska obehagligt? Hittills har jag tagit tunnelbanan tva ganger, aker buss for att det ar billigare och mycket trevligare. Bada dessa tva ganger har jag fatt planera om resan/byta station "due to person under train" som det heter. Det ar informationen som syns pa alla tavlor. Det ar som... valdigt rakt pa sak. Skulle det inte racka att saga att tunnelbanan mellan dessa stationer ar tillfalligt avstangd? Nu ar jag val helsvensk, som tycker det. For jag har svart att tanka mig att se nagot sant dar i Sverige...
     Maste fa reda ut lite saker har. Jag vet inte varfor folk tror att jag har varit pa en spelning forra veckan, har faktsikt ingen aning om det. Men uppenbarligen har ryktet spridit sig, for ni ar manga som tror det. Om nagon vet vad det ar for spelning jag varit pa, beratta garna for mig, for jag har inget som helst minne av det. Men det later ju trevligt! Sen gar vi faktiskt bara i skola man-fre, ar ledig pa helgerna. Stod tydligen nagot pa hemsidan om att vi skulle ha skola 6 dagar per vecka, men det stammer alltsa inte (och det ar ratt skont, trots att det ar jattekul pa skolan och man vill lara sig ALLT).
     Nu ska jag fixa middag, ar varm och trott, sa kanner inte for mycket alls. Blir kokta agg, keso, sallad och brod. Och frukt. Ska ju bli frisk, kanns som en bra borjan att sova mycket och ata mycket vitaminer!

Ha det toppen folk!
//kram


Hejsan folkar!

Tankte att det var dags for en liten uppdatering, eller? Har haft riktigt fullt upp, det ar verkligen en intersivkurs det har! Verkligen annorlunda dagar, verkligen harligt att slippa det gamla vanliga kassajobbet. Och, eh tyvarr mamma, vi smakar typ allt. Vi far smaka i stort sett all alkohol vi anvander, och varje drink vi ska lara oss. Och lararen tycker att det ar hemskt att slanga alkohol, sa man far garna dricka upp drinkarna. Annrolunda upplevelse att borja dricka halv elva pa formiddagen, tro mig! Men jag foredrar att bara just smaka nagra droppar, kom inte hit for att bli alkoholist. Men manga av dom andra ar ute och festar varje kvall, sa de passar pa att ta sig en aterstallare pa skolan. Sa kan man ju ocksa gora...
     Men ni ska veta att man kanner sig cool nar man star med tva flaskor i en hand och haller upp drinkingredienser, utan matglas saklart. Matglas anvander vi bara nar man tranar pa free-pouring (alltsa att halla upp utan att mata, man raknar istallet).
     Har tyvarr inte tid att aldda upp bilder nu, maste plugga snart. Ganget har bestamt att alla ska ut och supa ikvall, jag vet inte riktigt. Herregud, har riktigt intersiv skola och delar rum med sju personer, ni kan ju tanka er att man inte ar helt pigg. Bara att utforska och se miljon har tar ju pa krafterna! Ska ju orka upp till skolan imorgon, och prestera bra. Jag star fast vid att jag inte betalat sa har mycket pengar for att komma hit och supa. Visst vill jag fara ut och ha det kul, men varfor maste vi gora det pa en torsdag, och inte fredag eller lordag? Far se hur det blir...
     Till varje dag far vi typ 8-10 drinkar att lara oss, inte bara kanna till, utan veta vilket glas man anvander, hur man gor drinken, vilka ingredienser det ar, hur mycket det ar av allt och hur drinken ska garneras. Mycket i skallen, kan ni tro! Pa dagarna borjar vi med att ga igenom nya drinkar, sen delas vi i tre gruppen. Den ena gruppen far lunch, den andra far trana free-pouring och den tredje far trana i baren. Nar vi tranar vi baren har vi tack och lov fargat vatten i flaskorna (riktiga flaskor, gamla som fylls med vatten i ratt farg), det blir en helt det spill. Man byter mellan de har tre grejerna. Sa ska nog dom tva forsta veckorna se ut. Sen ska vi ha teori pa formiddagarna (da har vi gatt igenom alla drinkar vi ska lara oss), och samma pa eftermiddagarna. Teorin blir ocksp spannande, ska lara oss om typ allt som har med alkohol och sant att gora. Sen ska vi fa testa flairing ocksa, alltsa typ styla i baren. 
     Efter att ha sett mina 'klasskamrater' komma riktigt slitna till skolan, skaka under tyngden av en latt flaska, kanner jag mig inte sa peppad att ga ut ikvall. Hae vi varit i Sverige hade jag foljd med utan att tveka, men det har ar en stor och ratt farlig stad, sa har man foljt med ut far man lov att stanna tills nagon annan ar less, man gar inte hem ensam. Och ni vet ju hur mycket somn jag behover? Mm, det ar redan brist pa den fronten, det rumlar alltid in folk pa fyllan hela natten, man far inte sova i lugn och ro som man vill. Men det ar faktiskt trevligt att dela rum sa manga anda, maste jag saga. Socialt! Ar i stort valdigt trevligt folk, mest stockholmare, jag ar den enda som bor norr om dalarna...

Ha det jattebra nu! Saknar er, men inte lulea och willys!
Kramar ;)


London!

Hello people! Nu ar jag pa det sa kallade 'hotellet'. Inte helt nojd for tillfallet, dom sa att man skulle vara 2 i varje rum, vi ska tydligen vara 8. Kul... Dom andra har inte hunnit komma, sa vet inte vad det ar for folk jag ska dela rum med.
   Men London ar ju underbart! Ar i centrala London, nara Oxford Street, och kollar ut pa nagon form av park. Stora, vackra trad. Funderar pa att ta en promenad, men det ar en stor stad, stor och farlig. Na det ar jju fortfarande ljust ute, sa det ska nog bli bra. Forst ska jag dock ta en dusch, May I have some privacy, please!
   Skont att anvanda svenska igen, har bara pratat och lyssnat pa engelska sen i fredags, det gor ju att man till och med tanker pa engelska! Bra traning, helt klart. Men ratt jobbigt ocksa, marker att man blir trott i huvudet efter ett langre samtal.
   Inte hunnit fota nagot an, sa har inga bilder att lagga upp. Ser anda ingenstans att koppla in en USB-kabel pa den har datorn, sa... Ska kolla runt och se om det finns nagot riktigt internetcafe i narheten (vilken det lar gora), sitter pa vandrarhemmet nu, i ett DVD- och internetrum.
   Det ar spannade att skriva utan dom tre rara bokstaverna i alfabetet (var val ett bra satt att uttrycka sig pa?) Marker att man kommer in i det riktigt fort, men gissar att det ar jobbigare for er att lasa! Det ska val ga att skriva nagon form av bokstavs- eller sifferkombination, for att fa dom? Nani, ska ta min efterlangtade dusch nu... Kanske har nagon av mina manga rumskamrater hunnit komma?

Hoppas ni har det bra allihopa, sa far vi horas!

Oh me God...

Det går runt, runt, runt... Är galet förvirrad, med tusen och åter tusen saker på gång innanför pannbenet. Och ser att det är en dryg månad sen jag sist uppdaterade bloggen, där kan vi snacka om ett brinnande intresse... Men faktiskt, jag har haft fullt upp. Inte bara mycket att göra, nej alltså helt fullt. Ska man bränna pengar som jag får man inte tacka nej till jobb, så bara det har ju gjort fritiden begränsad. Om man lägger en flytt och praktiska förberedelser för en utlandsvistelse till det, tillsammans med en önskan att kunna umgås med sina nära och kära, är det inte alls märkligt att jag har försakat bloggen på detta sätt. Nå nu ska det bli ändring på det, då bloggen får bli min dagbok på resan. Om jag inte glömmer USB-kabeln hemma kanske ni till och med får se bilder,  det vore ju nice!
     Men är stressad nu, jag menar, är allt viktigt fixat? Vad ska man packa? Nå? NÅ?! Har giltigt pass, resebevis och Europeiskt sjukförsäkringskort. Har skaffat visa-kort, kopplat bort mobilsvar och antecknat viktiga adresser och telefonnummer. Finns det något mer jätteviktigt? Ja, givetvis ska jag inte glömma mitt saltvattenspray, däremot blir det nog inte plattång för min del på fem veckor... Men mer? 
     Och som om det inte vore nog, så jobbar jag 11-20 idag. Förstår ni det fula i det? Jag är stressad för allt som ska fixas, och så ska jag sitta en hel j*vla dag i kassan och blippa varor. Wonderful.

Nej, nu kan jag inte sitta här och pilla navelludd, har mycket att göra, och en arbetsplats att infinna mig på. Får se om jag hinner slänga in ett hejdå innan jag far...
So long!


RSS 2.0