Kakmonster...


Nemi, av Lise Myhre


Usch, mina tidigare sunda (eh, okej, hyfsat sunda) levnadsvanor har gått genom isen och drunknat. Och jag gick inte med dom!

...ut på isen och drunknade alltså. Jag gick till skafferiet och hittade choklad istället. Och kanske chips. Och hamburgare, pizza, nudlar, godis, cola, öl - you name it, I eat it. Håller man på så här måste man ju nästan köra detox en gång i månaden, och tro mig, det är inget jag vill göra. Men jag har kanske börjat träna sen jag flyttade till stan i alla fall, visst var jag och bokade ett instruktionspass på helex? Jo visst, men så avbokade jag det också, för att jag äter penicillin. En visdomstand som blev ondare än ond resulterade i ett tandläkarbesök på arbetstid och en tiodagars penicillinkur á la extra stark. Men inget ont som inte har något gott med sig, min piercing som har tjorvat dom senaste månaderna är hur fin som helst nu. Tack kära visdomstand för att du gjorde mitt liv till ett h-vete i en vecka!

Annars då? Har inte fått ordning i lägenheten än, om någon hade väntat sig det. Känns ju onödigt att packa upp miljoner böcker, pärmar mm. innan vi fått arbetsrummet tapetserat, och valet av tapeter har inte gått helt snabbt. Egentligen var vi inte vidare långsamma, vi bestämde fort att vi skulle ha en grårandig tapet i arbetsrummet, vit i sovrummet och en grå, mönstad fondvägg i köket. Men då skulle vi hålla oss till den billigaste klassen (ni som bor i Lulebo vet i alla fall vilka jag pratar om), och det är där tjorvet började. För där finns ingen vit tapet.

Ni hörde rätt, i BASutbudet, det som alla kan ha, det billigaste - finns ingen helt vit och slät tapet!

Vi kollade vidare, tänkte att vi kan betala mellanskillnaden till en dyr, då hyresvärden bara står för billiga tapeter. Men då visar det ju sig (givetvis) att det inte finns någon vit tapet alls! Visst, vita med massa mönster, vita som tonade i rosa, i beige, men inget kritvit... Är det bara jag som tycker det är jättemärkligt?! Nå, var bara att fara till ett annat ställe, och där hittade vi tack och lov en vit tapet. I och för sig kostade den 100kr mer per rulle än det hyresvärden står för, men då är den kritvit. Så nu väntar vi på att höra när det är dags att tömma rummen, och alltså fylla hela vardagsrummet med allt som nu är i köket, sovrummet och arbetsrummet.

Nu har jag förresten äntligen lärt mig att naturligt kalla det "tredje rummet" för arbetsrummet. Jag och Janne hade lite problem i början, och råkade kalla det "aktivitetsrummet" lite för många gånger. Ingen ont om det, men arbetsrum låter ju bättre än aktivitetsrum, eller hur? ;)

Så, vad ska jag göra nu? Sitter och halvslumrar i solskenet, borde hitta på något, men hade öppning imorse = är väldans trött nu. Nå ni, något ska jag i alla fall lyckas hitta på.

Ciao!


Rosor

Det här är mina vackra rosor, som väntade på mig här hemma igår. Råkar ju ha flyttat ihop med en helt underbar människa...Det är första bilden från nya lägenheten, och det råkar vara den enda som gör den rättvisa. Lite väl mycket banankartonger för att vara ett harmoniskt hem... Men det kommer, tills dess får man hålla till godo med att titta på rosorna =)

RSS 2.0