Naaw!

Årets isdjur i stadsparken är på plats. Trots att den lilla (okej, stora) lämmeln har en isig karaktär, får den mig att smälta totalt. Titta vilken söt mun, och morrhår!Har tack vare tidigare nämnt väder inte hunnit se den i verkligheten än, även om jag gick förbi stadsparken för någon timme sedan. Än så länge får alltså den här bilden från kuriren räcka.


Oboy, vilket jävligt väder...

Pamela Anderson erkänner att hon har högklackat på sig i sängen. Trots ett enormt tappert försök från min sida, lyckas jag inte se något glamoröst alls i den scenen. Ser tydligt framför mig hur stilettklackar trasslar ihop sig med täcket och river sönder lakanen. Och hur de förbannade skorna hela tiden fastnar i något. Och då tänker jag ändå att man är ensam i sängen med sina rara skor. Vill inte ens föreställa mig hur det skulle se ut om man är två som... Ja, kan ju klart konstatera att det där inte är något jag kommer att försöka.

Nu är det som så, att min kära omgivning länge klagat fram och tillbaka på att detta inte är en normal vinter, man har vänt sig mot himmelen och frågat sig vart kylan håller hus. Jag har iakttagit och mått gott i tystnad, då jag inte alls har saknat snö och minusgrader, tvärt om har denna milda vinter passat mig rätt bra. Men nu kan ju alla andra få glädjas åt att det är sjukt kallt, snöstorm och typ en meter snö att plumsa sig fram i (där plogbilarna inte hunnit med det raska snöfallet, dvs typ överallt). Hoppas ni är nöjda nu! När jag kom hem från stan för ett tag sedan kändes det som att jag skulle frysa ihjäl, byxorna var blöta upp till knäna och jag såg ut som en tvättbjörn i ansiktet. Jag vill inte ha snö och kyla. Så det så!
     Nå, har i alla fall fyndat på stan idag. Köpte ett par supersnygga jeans och en kavaj/jacka - för 99 kr styck! Det är sinnessjukt, låter för bra för att vara sant. Sen hann jag med att köpa lite allmänt krafs också, accessoarer och smink. Och en hårprodukt... Här borde alla andra vara lika imponerade som jag är, att det bara blev en sådan. Jag kan med sorg och stolthet berätta att jag, på eget initiativ, inte får köpa hem några större mängder hårprodukter förrän jag har räknat dem jag har. Om jag har fler än 50 st, får jag bara köpa nya i riktigt extrema fall. Så det så. Ett mycket moget beslut, enligt mig. Halsdukar och hårgrejer, dessa underbara ting...
     Har precis avnjutit en utsökt måltid á la "Hanna har ingredienser hemma och är hungrig". Hittade lax, färsk ingefära och lime - voila! Mätt som en plätt. Här om dagen gjorde jag förresten en pastasås med soltorkade tomater och dragon, mina kära föräldrar hade svårt att acceptera att jag inte följt ett recept. Men ska man följa recept måste man planera och handla hem i förväg (kan man ju självklart göra någon gång mellan varven). Tycker det är mer praktiskt att se till att ha inspirerande råvaror hemma, så kan man hitta på mat efter humör typ.
     Just det, tog en fika på stan med Emelie och Kajsa idag. Eller, "fika" är ju att överdriva i dessa detox-dagar; jag var på ett fik med dom och drack en kopp rött the. Vi pratade om jämnåriga som får barn, gifter sig och gud vet allt (ja, det förutsätter jag faktiskt att han gör). Det är klart att det låter underbart mysigt att vänta en liten en, få planera med allt som ska planeras. Men samtidigt känner jag någon form av... Det känns skumt att många faktiskt vill ha villa, volvo och vovve innan dom inte ens är gamla nog att köpa champagne till sitt eget bröllop. Jag säger inte att det är något fel med det här, jag menar bara att det känns lite hysteriskt. Hela grejen med barn och karriär har ju spårat ur, nu när man ska hinna utbilda sig och sedan jobba några år, innan man skaffar barn. Och när man väl gör det, ska man helst vara nyfyllda tjugo. Och då ska man inte glömma att "leva livet" några år mellan gymnasiet och den högre utbildningen. Verkar lite knepigt att få ihop, hm?


Nemi, av Lisa Myhre


Nu ska jag prova mina nya kläder igen, alltid kul att komma hem och se hur man kan matcha med sina gamla pärlor.

Bye Darlings!

Mission detox; day... FUCK!

Fick just uppleva äkta besvikelse. Skulle räkna ut vilken dag jag är på av min reningskur, och följde den praktiska principen jag skrivit om tidigare. Såg att det är den 22a idag, och med hjälp av hoppfullhet och trötthet fick min hjärna det till att jag har kämpat mig igenom det här i 22 dagar nu. För er hyfsat snabbtänka är det väl tydligt att missbedömningen var ett faktum. Det var fruktansvärt obarmhärtigt och vilseledande. Den råa sanningen är att jag är på dag 12, av evigheternas evighets många. Jag vill ha choklad!

Och annars? Jo det rullar på och så vidare. Jagerkännerattjagharköptenhalsdukidag. Men den var jättebillig, nästan gratis. Och jag har faktiskt ingen med gröna toner sedan tidigare. Så det så. Jag vill inte höra något gnäll om den saken... Beställde nya glasögon idag, efter att ha provat så många att skavsår borde vara ett faktum. Jag tycker verkligen synd om alla som fått vara med mig i jakten på något som duger, för om jag är kräsen i vanliga fall, vet jag inte vad man ska kalla mig när det gäller glasögon. Bara det faktum att jag inte vill ha dom i mitt ansikte är en bra början på problemen... Nå, efter diverse turer fram och tillbaka hittade jag ett par som är snygga nog att inte irritera mig varje gång jag ser mig i spegeln, vilket jag måste erkänna nog är aningen oftare än genomsnittet. Yes yes...


Lots of love and popcorn!


Personlighetsklyvning.nu

Igår var jag en sväng på stan, sedan var jag hemma och tog det lugnt med familjen. Idag har jag bakat bröd på surdeg och kokat ärtsoppa. Jag har tagit en uppfriskande promenad och sedan lagat middag till mig, mamma och pappa. Så ser vissa helger ut.
En annan gång spenderar man fem timmar på förberedelser, för att rumla runt på stan hela natten, ja fram till morgonen. Man vaknar sedan på söndagsmorgonen (dessa helger är det morgon fram till middagstid) och känner efter noga. Och inser man att man fortfarande är full. Dessa helger får sedan beskrivas som "minneslucka.nu".Nemi, av Lisa Myhre


På högstadiet föddes drömmen om ett rockband för mig och Linnch. Vi var The Schizophrenic Opposition. Sedan började vi gymnasiet och gick från att vara ett halvt drömband till ett helt, riktigt band. Vi är Headcase Parade. Stommen i drömmen har hela tiden varit densamma, det är bara detaljer som förändrats. Och de båda bandnamnen stämmer fascinerande väl in på mig och mitt liv. Helt normal är man ju inte...


Vad är det egentligen som gör ett skrovmål med pommes mer rock än en kikärtsgryta med röd quinoa? Okej, jag förstår tanken, det är image, det är drömmar! Men hela poängen med att leva hälsosamt skulle ju kunna vara att man sedan kan frossa utan dåligt samvete? 


Mission Detox; day... uhm... seven

Shit, upptäckte just något väldigt bra, nämligen att min första dag på detoxen var den 11e (ser du andra siffran - en etta? Första dagen? You get me, huh, huh?). Då det är den 17e idag, är det ju min sjunde detoxdag. Det är ju ungefär lika praktiskt som IKEA! Ah, dessa små stunder och under som förgyller ens tillvaro och existens...

Nå, jag förstår att ni alla har svårt att hantera nyfikenheten gällande hur min detox går, därför är det väl mest humant att ta tag i ämnet på en gång. Jag har i stort sett lyckats undvika socker, kaffe och alkohol. I stort sett. Erkänner att det blev lite glögg en dag, och att den inte var helt alkoholfri (om än nästan, vill jag faktiskt påstå). Glöggen måste ju dock drickas upp så fort som möjligt, då julen är slut, så jag tycker snarare att det var ett ansvarstagande initiativ än ett snedsteg... Men så var det ju också en dag då sockerbegäret kastade sig över mig som en hungrig varulv, och jag råkade hitta ett litet noblesseflarn i mitt rum. Vi snackar en ruggigt platt bit mörk choklad, inte alls mycket. Det var väldigt oskyldigt, och väldigt gott...
     Till mitt försvar kan jag säga att trots en innerlig längtan efter denna livets dryck (haha), så har jag inte druckit kaffe på två veckor nu! Jag har förvisso druckit några muggar the innehållande koffein, men det är banne mig mänskligt. Så i stort tycker jag att jag har varit nästan exemplariskt duktig. Har i och för sig inte enbart blivit grönsaker, vissa tveksamma maträtter har ju slunkit ner, men gör man en detox som denna så kan man egentligen fortsätta med sina vanliga matvanor (bortsett från ovan nämnda gifter). Alltså ser jag allt nyttigt jag äter som något positivt, snarare än allt tveksamt som något negativt. Obotlig optimist.

Shit, jag jobbar ju idag, det hade jag nästan glömt!
So long!


Scenen är mitt liv, livet är min catwalk.

Mission Detox; day one

Go'morron folkar! Idag är första dagen på en tre veckor lång detoxkur för mig. Vi snackar en light reningskur, ska dricka Yerba drain från naturapoteket (blandat med vatten; en liter vätska per dag) i tre veckor. Under den tiden kommer jag att hålla mig borta från kaffe, alkohol och sötsaker. Niiiiice... Tänkte ha bloggen som en enklare sorts dagbok under den här tiden, där jag kan dela med mig av alla fascinerande hälsoeffekter som jag förväntar mig att få upptäcka.
     Mjukstartade förra torsdagen med att ta bort allt kaffe, kan säga att efterföljande dagar var aningen kämpiga... I söndags slutade jag med sötsaker, vilket inte heller var helt utan komplikationer (var dock inte fullt så fruktansvärt som jag hade väntat mig, kan bero på att jag ätit abnorma mängder frukt som ersättning). Alkohol var sista gången i lördags, där ser jag inga problem, är till skillnad från socker och koffein inte ett beroende jag dras med (och ska aldrig bli det heller).
     Kan precisera det där med sötsaker en aning; raffinerat socker, kakor, godis, fika och alla liknande "onyttigheter" är bannlysta. Däremot tillåter jag mig själv att äta mycket frukt (färsk och torkad). I övrigt kommer jag att äta riktig mat, sådan som jag ätit typ fram till i höstas (då det gick utför med snabbmat och gud vet allt). Vi snackar massor med grönsaker och bönor. Ser faktiskt fram emot att återgå till nyttigare levnadsvanor, kanske till och med kommer igång seriöst med träning efter det här. För ni vet, när det börjar gå utför, fortsätter det ju oftast... Äter man en chokladkaka för mycket, blir det lätt lite chips och läsk av bara farten. Hört talas om ond cirkel? Blir ju en spiral som man följer down, down. Nå, jag tänkte använda denna naturens lag, men i motsatt riktning; alltså skapa en positivt uppåtgående spiral, en god cirkel helt enkelt. Det var väl en fin tanke?

Nu ska jag sminka mig, ska äta lunch på stan med linnch (haha, det slutar aldrig vara roligt... "lunch med linnch"!). Kan låta som ett obegåvat drag att äta på restaurang såhär första detoxdagen, men icke, då en härlig salladsbuffé på Café Symphonie hägrar.


Att äta kaninmat i veckorna tre,
kan rena på djupet, det ska ni få se!

RSS 2.0