Live @ Lillan

29 maj, 19.00, Lillan Luleå
Headcase Parade, För Full Hals, Of a Ruin, Deinkarnation


Stackars lilla grå...

Om det här händer med ditt plektrum när du sitter och värmer upp inför en spelning, då vet du att du är nog peppad.



Speciellt om du, som jag alldeles nyss, inte märker det lilla missödet förrän du lägger ifrån dig gitarren och plektrumet.



Machinae Supremacy, Headcase Parade & Dima and the Molniac United
Fredag 23/5, Hertsöskolans aula, insläpp 19.00
I'll be there!

Hur mysigt kan det bli?

Är det någon annan än jag som blir ressugen av att se den här skylten?


 



Inte ressugen som i att ligga på en strand i Turkiet, nej, vi snackar om gammal hederlig bilsemester. Hela familjen in i bilen med godis och kuddar, ett helg bohag i bagaget, siktet inställt långt bort, första stoppet blir en rastplats där man måste få i sig vätska efter att ha åkt flera mil i en sommarvarm bil. Sen hittar man kanske någon mack efter vägen där man kan köpa glass. Och så nästa rastplats; dags för lunch.

Jag vill!

One day I'll fly away

Shit, jag blir tokig, måste få lite miljöombyte! Alltså ni förstår inte hur det känns, går inte att förklara... När jag var ute och gick för några dagar sen såg jag ett flygplan som lyfte från Kallax. Det  var mörka moln på himlen, men ändå soligt, så planet var kritvitt mot dom åskigt gråblå molnen. Jag höll på att krypa ur mitt eget skinn i längtan efter att få fara bort, lämna Luleå ett tag. Så sitter man här och kikar in på kusin Elins pixbox, och så är det bilder från typ NY och London där. Hur ska jag överleva detta?! Jag måste få fara någonstans, om det så bara blir en kort tur med lite shopping, tror till och med att en sväng till IKEA i happis skulle lindra smärtan i alla fall tillfälligt. Har ju fem veckor i London att se fram emot, och det kan ni ju gissa om jag gör, men det är ju flera månader dit! Roligt när mina nära och kära inte ser mig på några dagar här i vår, undrar vart jag håller hus, och får veta att jag flytt från Luleå... Det lär dock inte hända närmaste veckorna, för jag jobbar i stort sett varje dag en tid nu (och yes, jag tycker väldigt synd om mig själv för det).

Över till något annat; min gitarrförstärkare har varit dålig ett bra tag nu, den la av när vi skulle spela in Boss i Piteå, har stått och samlat damm sedan dess. Lämnade in den på Hagströms, men trots att dom tydligen spelade på den en timme, så märkte dom inget fel. Imponerande med tanke på att det alltid blir fel på den när jag testar den, går aldrig att spela mer än 15-20 minuter. Nå, i lördags tog jag och Janne tag i det och plockade isär den för undersökning (läs Janne plockade isär stärkaren, jag fotade och fascinerades). Är troligen röret i försteget (heeh, visst var det så?) som är trasigt, ska prova byta det. Har du, som jag, alltid undrat över hur en stärkare ser ut inuti utan att våga titta efter? Och har du funderat på det där med rör i stärkare, hur dom egentligen skulle kunna se ut? Om så är fallet, var det ju tur att jag var framme med kameran i lördags! På tredje bilden har vi boven i dramat (inte dömd än, men häktad på sannolika skäl).

     


Nu ska jag inte slösa dyrbar tid framför datorn, har faktiskt ett liv att leva...
Lots of love and popcorn!


Aah...

...så sitter man här med en kopp varmt vatten med ingefära, citron och honung, efter en uppfriskande promenad och en värmande dusch. Visst låter det underbart? Nå, kan trösta er med att hälsodrycken smakar typiskt nyttig, och duschen var helt nödvändig då jag kom hem som en istapp efter min promenad i regnet och snålblåsten. Blev ju väldigt peppad att jogga längre sträckor idag i alla fall, var mer likt överlevnadsinstinkt än vanlig motionsmotivation (haha, vilket fint ord, det dök upp i huvudet samtidigt som jag skrev det).
     Tog på mig att jobba extra idag, enkla pengar att jobba söndagar, och passade på att handla färsk ingefära, granatäpple och pumpakärnor när jag hade slutat. Man vill ju försöka ge kroppen vad den kan behöva såhär i förkylnings- och piercingtider. Och så känns det ärligt talat rätt bra att kompensera för allt onyttigt som lyckats korsa min väg i helgen... Soft fredagkväll, Sverige-Kanada, lite cider och öl. Igår blev det rött vin, ost, kex och vitlöksbaguette framför bronsmatchen, hur trevligt som helst trots bitter förlust mot grannarna i öst. Och sen så slank det väl ner lite chips, öl och cider under kvällens gång... (till mina nära och kära; var inte oroliga, jag har inte blivit ett sportfreak, jag gjorde det enbart för att ha en god anledning att trycka onyttigheter).


sova.nu/säng

Och så var det den om tösen som skulle blogga mer...

Alltså seriöst, jag har verkligen varit väldigt nära att blogga flera gånger dom senaste dagarna, men det är alltid något som kommer i vägen, typiskt trassel... Nu sitter jag här och oroas över att min stackars mage ska spricka. Tremänningen Karro från s-vall var här och åt middag ikväll, var verkligen jättetrevligt, men blev abnorma mängder paj för min del, tätt följt av chokladtoppar (räknade någon hur många jag tog?). Detta i sig kan givetvis inte få min mage att spricka, även om påfrestningen inifrån helt klart är stor. Men till saken hör att jag piercade naveln idag, och även om det rör sig om ett väldigt litet hål, så är det ju faktiskt just ett hål på min mage. Känns som om en annars stabil yta har underminerats... Nå, det är bara att sträcka stolt på ryggen (så att magen inte putar för mycket) och gå vidare i satsningen mot beach 2008!

Jag gjorde ett ryck häromdagen och provade på diverse jobbiga övningar med fokus på platt mage, snygg rumpa och nada gäddhäng (till alla finurliga läsare; nej, det var inget sexuellt). Till följd av detta kunde jag inte sjunga med magstöd, spela gitarr normalt, eller ens gå normalt. Tack och lov har jag inga vidare problem med dessa områden, då jag helt omöjligt kan träna något mer i dessa spelningstider. Jag menar herregud, kan ni se synen av mig på scen i det skicket? Kallas det månne tragikomisk uppenbarelse? Så jag har återgått till mina rara promenader med korta intervaller av jogging (observera att det "korta" med denna intervallträning syftar på sträckorna jag joggar).

Annars då? Skulle vara ledig från torsdag kl 12 till måndag kl 16, skönt lång helg mm? Nå nu är det så att jag måste lida brist på något väldigt essentiellt, typ vett, för jag sa ja när dom från jobbet frågade om jag kunde jobba 12-21.15 imorgon. Jättekul, kan knappt hålla mig för glädjeskratt, HA HA HA. Nå det får räknas som en dag med dubbel lön, eftersom att jag är på ruggigt shoppinghumör, och annars skulle ha bränt massa pengar imorgon. Nu tjänar jag ju istället. Det är ju lysande, men inte direkt nog spännande för att få det att kännas kul att jobba ett mardrömspass på fredag kväll... Det som inte dödar härdar en, och även om det inte härdar en, har man förhoppningsvis lärt sig en läxa.

Skulle ha haft en spelning nu på lördag i piteå, men fick för ett tag sen veta att den är inställd. Jäkligt surt, har varit peppad som få, men det är bara att vända det till något positivt och spara på suget en vecka till. Spelning nästa fredag (23e), slänger upp mer info här när jag själv får ta del av den. Två spelningar på gång veckorna efter det också, ser bra ut det här faktiskt!

headcases


Måste sova snart, öppnade idag = fick stiga upp långt innan klockan började ticka (5.55 för att vara exakt, men det är ju svårt att vara, eftersom att klockan som sagt var inte hade börjat ticka då...)



Enjoy another day in paradise sweetheart!
over and out

Här va're livat...

Kul att det händer så mycket på den här bloggen, det är verkligen spännande att kika in här lite då och då för att se alla roliga uppdateringar. Yes yes!

Nej alltså, skämt åsido... Har än en gång som ambition att försöka blogga mer, det är ju riktigt trevligt att skriva av sig och så. Och så tänkte jag än en gång försöka komma i form, satsar på att vara fit for fight till Beach 2008 (2011 vore kanske rimligare...) Och så tänkte jag försöka mig på en sockeravvänjning också. Mmm. En tanke på att kombinera dessa tre ambitioner smyger sig försiktigt fram, men det vore kanske att ta sig vatten (typ ett världshav) över huvudet, så jag får se.

Jag är överaktiv. Och jättetrött. Har brottats med en förkylning sen i torsdags, gaah var tråkigt det är! Vad gjorde jag på min lediga helg? Sov bort tiden! I och för sig bitvis i solen, men förkylning är ändå ett fruktansvärt slöseri med bra tid. Jag vill ut och jogga, men med tanke på att musklerna skakar och rummet typ svartnar när jag går upp för trappen till övervåningen, så är det bara att sitta här och tänka på allt man skulle kunna göra om man inte var sjuk. Jag är inte alls bitter. Måste dock göra ett ryck och fara till stan snart, har tre ärenden; lämna tillbaka ett par jeans på Vero Moda, kolla om en jättesnygg jacka jag hittat på H&M kommit in i bättre storlekar, och så måste jag på apoteket. Missbrukar nässpray kraftigt, tänk till exempel igår när jag jobbade 12-20.30. Är ju riktigt skoj att sitta i kassan och vara täppt i näsan ("då blev det 134,50, vill du ha det på subban?"). Hur många gånger tog jag nässpray igår ska vi tro? Tjaa, kanske tre - alltså, tre gånger så mycket som man får. Därför måste jag köpa sånt där meningslöst krafs som man får ta hur mycket man vill av... Nog om det.

Till sist så hade tänkt lägga upp bilder från min födelsedag, men vet inte om det var så att gästerna tittade lite väl djupt i saftglasen (heehee), för majoriteten av bilderna blev lite sisådär... Nå, här är i alla fall några bilder jag hittade som jag faktiskt inte borde få klagomål för, kanske lägger upp fler eftersom. Dom här visar ju tyvärr inte alla gäster, men desto mer presenter och fika! (Det gröna på bild nr 3 är mandelmassemuffins, supergoda!)

    


Typiskt att det är mulet idag, annars hade jag kunnat ta på mig solglasögon och cykla ner till stan osminkad... Tar emot att ha solglasögon när det inte är sol, annat än i nödfall (typ söndagsmorgnar). Får se hur jag löser det problemet...

So long!

RSS 2.0