Guldus träffar kompisar


Idag har vi varit och hälsat på Emelie och Tjorven, och gissa om det har busats!


       
Möttes först ute på parkeringen, roligt att se våran sega nallebjörn möta Emelies lilla hyperaktiva vovsing (Gulsdus är väl egentligen inte seg, men i jämförelse med Tjorven var han som ett stort, långsamt mjukisdjur).   
Väl inne väntade en stund av galet bus... Tjorven är ungefär en månad äldre än Guldus, än så länge är storleksskillnaden överkomlig. Blir roligt att se hur det går senare, när Guldus blir jättestor, men kanske fortfarande har kvar valpsinnet? För Tjorven kommer ju inte att växa så väldigt mycket mer...       
Efter buset var det dags att gå ut med dom små kissnödiga valparna. Vi gick ner till vattnet och hade det riktigt mysigt. Emelie traskade ut en bit och fick dom små att följa efter, skönt med lite svalka efter allt spring!   
Snygging! Men det var en hyfsat blöt och smutsig hund vi fick med oss in, var bara att ta fram frottéhandduken och gnugga. Börjar snart bli dags för ett bad i badkaret... 
Väl inne igen fanns det konstigt nog fortfarande energi kvar i lilla Tjorven, hon tuggade nöjt på Guldus tugg-ring...   
...något som Guldus inte brydde sig det minsta om, han slocknade på golvet...
...och fortsatte i samma stil när vi kom hem!Ikväll har vi varit och fikat hos Kent, Karin och Triton, var riktigt trevligt. Vi fick svar på massa frågor, och hundarna fick nosa, busa och sova tillsammans. På tisdag nästa vecka följer vi med till Måttsund, brukshundsklubben, och kollar när hundarna tränar. Lillens träning får vara att sitta med oss och kolla på alla hundar, blir nog roligt!

Imorgon far vi till stugan igen, så får klimpen sova på sin favoritmatta som finns där. Han tycker att vi ska köpa hem en likadan, och ni vet ju hur svårt det är att stå emot när dom små verkligen vill ha något...

 
Den är så mjuk och mysig...Idag var vi förresten och köpte en namnbricka till lillen. Har svårt att tänka mig att han skulle springa ifrån oss, men det skadar aldrig att ha en, sen så är den ju väldigt snygg!

Ha det gött!


Bus i stugan

I måndags var jag och Guldus i stugan, och gissa om vi mådde gott! Lill-klimpen fick sträcka på tassarna, och matte fick njuta lite av solen.  
I stort sett direkt vi klev ur bilen sprang lillen ut på gräsmattan och hittade en liten mjuk boll, i perfekt valpstorlek. I bakgrunden ser man "lillstugan", där vi ska hålla till i sommar, medan mamma och pappa bor med katterna i "storstugan". 
Katterna hade lite olika uppfattningar om hur det kändes att jag närmade mig kattburen med en liten hund...   
   
Blizz och Guldus tyckte att det var ganska trevligt att träffas, dom var inte alls rädda för varandra. 

 


Cindy var dock fortsatt skeptisk...Vi ska fira midsommar i stugan, blir mysigt! Och skönt att vakna på morgonen och bara tassa ut i gräset med liten kissnödig Guldus, utan att måsta gå ner för tre trappor för att sen traska en bit över asfalt... Får ju se, men känns som om det kommer att bli ett antal svängar dit nu under semestern!

Valpen min...

Har gjort lite egen text till Gullan Bornemarks gamla klassiska barnvisa "Skojiga valpen" (mer känd som "Valpen min"). Det kommer säkert fler verser eftersom, jag gissar att det här bara är början! :) 


Valpen min tycker om att ha skoj
man får ha tålamod, oj oj oj
husses skägg är kul att lugga
allt som finns är gott att tugga
men det gör, men det gör ingenting


Valpen min tycker om att ha skoj
man får ha tålamod, oj oj oj
kommer posten, får man skynda
med tur kan man ett helt brev fynda
men det gör, men det gör ingenting


Valpen min tycker om att ha skoj
man får ha tålamod, oj oj oj
papper, påsar, trä och händer
allting passar valpens tänder
men det gör, men det gör ingenting


Valpen min tycker om att ha skoj
man får ha tålamod, oj oj oj
tugga, sova, springa, nosa
men mest av allt så vill han gosa
och det gör, och det gör ingenting!   


Guldusklimpen...

Som jag nämnt tidigare så tar det på krafterna att upptäcka en hel värld, så det blir rätt mycket sovande här hemma. Och eftersom att min lilla Guldusklimp är ofattbart söt när han sover, kan jag ju inte låta bli att vara framme med kameran...


 
Ni vet dom där gångerna när man är så trött, att man inte kan hålla ögonen öppna, utan bara somnar? Då är det ju praktiskt om man redan ligger ner när man busar...


    
Vi har försökt bädda till hans säng på ett sätt som skulle vara mjukt och skönt för oss, men det spelar ingen roll, han "bäddar" den ändå alltid innan han lägger sig. Det borde inte vara skönt att ligga på plasten, men vad vet jag, det är ju inte som att min kropp är täckt av massa mjukt fluff.


Idag är det mulet väder och duggregn, första gången sen Guldus flyttade hit, alltså tar den korta vägen till vår gräsplätt lite längre än vanligt. Plötsligt rinner det vatten ur stuprör, det finns vattenpölar, och jaa, allt är helt enkelt lite annorlunda och mer spännande...
    Sen får vi automatiskt en mysig stund när vi kommer in, för då ska lillen frottéras. Han älskar att kramas, och att man rör i honom (till och med mellan tårna!). Så frottérandet skulle gå helt perfekt, om det inte vore för att frottéhanddukar är så förbaskat roliga att tugga på!


Guldus träffade Triton igårkväll...

...och vi påminndes om hur stor och ståtlig den lilla ullbollen kommer att bli!

  
  
  

Första dagenAtt upptäcka en hel värld tar på krafterna...


Snygging!

  
Vad går upp mot att få ligga och tugga? Kanske att få krypa upp i en famn och kramas... Men krambilderna får vänta tills vi har någon som kan fota oss, kanske snart, när husse kommer hem från jobbet?
 

Guldus

 
 Lite bilder från bilturen från Gällivare till Luleå. Nu ligger en mycket, mycket trött luddboll och sover på golvet i sovrummet... Hur söt får man vara? =)

Ehum...

Okej, det finns inget försvar för min totala brist på bloggande.
Kommer med (bort)förklaringar senare, nu bär det av mot Gällivare!

RSS 2.0